Terug kijkend op de zwartste dag van mijn leven

Door Freaky_Revolt op zondag 9 maart 2014 17:26 - Reacties (35)
Categorie: -, Views: 9.122

En toen was het hoge woord eruit!

Mijn wereld die duidelijk en zeker was waarin ik alles had wat ik wilde werden met een paar woorden vernietigd. Mij achterlatend in een trance achtige staat het niet kunnen bevatten dat mijn leven waarschijnlijk nooit meer hetzelfde zal zijn. Door de golven van emotie waar ik (ik zeg het eerlijk) totaal niet weet hoe en of ik ermee om kan/wil gaan.

Maar laat ik beginnen met het begin:

Ik ben Bas en zit al lang op tweakers, ik ben 40 en “IK” ben gelukkig getrouw. Al 24 jaar ben ik gelukkig met mijn vriendin en in 1999 ben ik getrouwd. We hebben geen kinderen, dit is een bewuste keuze van ons en ik zal daar later wel op terug komen.
Mijn vriendin is een leuke spontane meid die energie voor tien heeft en zeker de laatste jaren goed in haar vel zit. Ik heb zelf een verleden van misbruik gehad dat ervoor gezorgd heeft dat ik de tot mijn 30e met een donker geheim heb gelopen dit heeft uiteindelijk gezorgd voor een “langdurige depressie” dit houd simpel in dat ik niet weer weet hoe ik me daarvoor voelde en of gedroeg.

Nu zie ik me als een terug getrokken persoon die niet veel nodig heeft in zijn leven.
En dit klopt ook ik kan met mijn hand op het hard zeggen dat ik gelukkig ben met weinig. Ik heb geen vrienden, ik ken wel mensen waar ik bv zakelijk mee omga en kan ook prima een praatje maken maar ben niet het type dat actief een vriendschap onderhoud en dus houden ze nooit stand. Maar ik heb mijn meissie en dat is voldoende voor mij.

Nu zag ik laatst een vreemde situatie waarop mijn wenkbrauwen omhoog gingen.
Ik zag een korte telegram communicatie met een ex collega van mijn vriendin en haar die zo niets van de inhoud wetend er twijfelachtig uitzag. Mijn vriendin en ik hebben altijd een goede en eerlijke relatie gehad maar er waren meerder dingen die me niet lekker zaten en na wat graven mijn gevoel alleen maar scherper zetten.

Toen ik dit navroeg bij mijn vriendin kwam gelukkig naar boven dat dit geen affaire of iets in die trant was maar ik heb er wel openlijk mijn vraagtekens bij zetten omdat ik in mijn mening het niet gepast vond dat ze met andere mannen alleen zou gaan winkelen of wat drinken. Omdat zij dit anders zag snapte ik het niet meer, we lagen altijd in een lijn en snapte elkaar zonder het te moeten uitleggen. Toen maakte ik de fout van mijn leven. Ik vroeg haar of ze dan nog wel van me hield aangezien ze graag met andere mannen zou willen winkelen (iets waar ik een hekel aan heb) en toen werd het stil…………


Nu een paar dagen later hebben we er meer over kunnen praten en gisteren kreeg ik de worden te horen die ik schijnbaar niet eens kan type zonder dat de tranen over mijn wangen rollen. Ze ziet onze relatie meer als broer zus en als ze op dit moment voor het blok gezet zou worden zou ze er een punt achter zetten. Ze wil er wel aan werken en dat kan maanden duren voordat ze een besluit kan nemen omdat ze zich verplicht naar mij voelt omdat we al 25 jaar samen zijn om dit niet zomaar aan de kant te zetten. Maar ik voel dat de keuze al gemaakt is en omdat ik mezelf buiten de maatschappij heb gezet en ik niet zonder haar wil/kan leven heb ik moeite om bezig te zijn met de toekomst.

Ik wil later wel wat meer uitweiden over mijn angsten maar om het moment is dit nog te pijnlijk om over te praten. Ik ga nu straks eerst langs mijn zus om hierover te beginnen omdat ik iemand moet hebben om mijn hart te luchten want als ik het te veel bij mijn vriendin doe dan duwt dit haar weg bij mij.

Ik maak deze blog om me gevoelens te kunnen uiten en heb de mogelijkheid om te reageren aangezet. Maar ik weet niet of gaat werken voor me dus het kan zijn dat deze optie later weggaat.

Volgende: Het ondenkbare denken. 03-'14 Het ondenkbare denken.

Reacties


Door Tweakers user Frozen, zondag 9 maart 2014 17:34

Toen ik dit navroeg bij mijn vriendin kwam gelukkig naar boven dat dit geen affaire of iets in die trant was maar ik heb er wel openlijk mijn vraagtekens bij zetten omdat ik in mijn mening het niet gepast vond dat ze met andere mannen alleen zou gaan winkelen of wat drinken.
Mwua ik denk wel dat dit kan, als het goede vrienden/collega's van haar zijn, waarom kan het dan niet?

Door Tweakers user MikeOO, zondag 9 maart 2014 17:38

Heel moedig van je om je verhaal hier te vertellen. Je weet zelf aardig goed hoe je in elkaar steekt en dat is al heel wat. Naar jezelf kijken is toch de eerste stap en vele hebben daar al moeite mee.

Natuurlijk erg moeilijk om je advies te geven als buitenstaander maar ik vermoed dat je vriendin meer verwacht in een relatie als jij. Zeker omdat jullie al zo lang bij elkaar zijn sluipen de gewoontes erin en leer je ermee leven.

Ik kan niets anders zeggen dan heel veel sterkte de komende tijd en hoop dat jullie toch een weg kunnen vinden om hier samen uit te komen. Mogelijk een relatietherapie die jullie hierbij kan helpen. Het klink afgezaagd maar een visie van een 3de kan verhelderde werken.

Door Tweakers user Hahn, zondag 9 maart 2014 17:39

Damn, kut man! Heb het met kippenvel zitten lezen. Nu ben ik een aardige pessimist en wil je dit misschien niet op dit moment horen, maar ik denk eerlijk gezegd ook dat er niet veel te 'redden' zal zijn, zoals je het nu brengt in ieder geval. Mede doordat ze er zelf nooit echt over begonnen is, maar ook omdat zo'n gevoel niet zomaar gekomen is en ook niet zomaar weer weg zal zijn.

Waar je misschien wel met haar over kan hebben is dat een relatie van 25 jaar ook niet niks is en het best logisch is dat de vonken er dan niet meer vanaf vliegen. Dan kan ze misschien wel een nieuwe relatie willen, maar grote kans dat ze daarmee over 10 jaar weer in hetzelfde schuitje zit, omdat het dan ook weer een sleur is geworden.

Dus praat erover wat ze denkt te missen in jullie relatie en wat ze anders zou willen zien, misschien dat je er nog aan kan werken. Sterkte in ieder geval!

Door Tweakers user Freaky_Revolt, zondag 9 maart 2014 17:44

Frozen schreef op zondag 09 maart 2014 @ 17:34:
[...]

Mwua ik denk wel dat dit kan, als het goede vrienden/collega's van haar zijn, waarom kan het dan niet?
Het klopt dit kan wel, ik heb er nu veel over gelezen en weer dat ik gewoon jaloers ben maar als zijn weet dat dit soort vriendschappen soms verder gaan (bijna altijd door de man) ze er een goede keuze in maakt. Achteraf (Als ik egoïstisch ben) zou ik willen dat ik het nooit opgehaald had. Dan had ik haar waarschijnlijk nooit haar ogen geopend. Maar aan de andere kant gun ik haar haar geluk ook.

Door Ethereal, zondag 9 maart 2014 18:29

Bas.

Ingrijpend (helaas) herkenbaar verhaal.
geef het niet op, kijk naar jezelf.

Waarom trek je je terug en onderhoud je geen diepere vriendschappen?
Leef je door de ogen van je vriendin?

Tot je 30ste misbruik verbergen lukt je alleen door contacten te verbreken, en in een later stadium niet meer aan te gaan, en je te focussen op een persoon.
Doorbreek je eigen comfort zone, en neem je vriendin hierin mee, speel open kaart.
Je eerste stap heb je gezet met dit blog, nu met rasse schreden de andere stappen ook.

it aint to late YET.

Heel veel sterkte.

Door Tweakers user Cyphax, zondag 9 maart 2014 19:13

Sterkte, ik hoop voor je dat het goedkomt met je relatie.

Door Tweakers user Jesserr, zondag 9 maart 2014 19:14

Freaky_Revolt schreef op zondag 09 maart 2014 @ 17:44:
[...]

Het klopt dit kan wel, ik heb er nu veel over gelezen en weer dat ik gewoon jaloers ben maar als zijn weet dat dit soort vriendschappen soms verder gaan (bijna altijd door de man) ze er een goede keuze in maakt. Achteraf (Als ik egoïstisch ben) zou ik willen dat ik het nooit opgehaald had. Dan had ik haar waarschijnlijk nooit haar ogen geopend. Maar aan de andere kant gun ik haar haar geluk ook.
Ik zie de neiging om dat soort dingen te doen (met andere mannen dingen ondernemen) juist eerder als symptoom van de gevoelens die zij zelf benoemde (broer-zus relatie etc.). Dat jij dit niet prettig vindt mag jij gewoon vinden. Jij hoeft niet te conformeren aan een of andere geaccepteerde mening dat dit soort dingen zouden moeten kunnen. Jij moet vinden wat je zelf wil vinden.
De vraag is dus ook of jij haar de ogen hebt geopend, of dat ze het eigenlijk wel al wist, alleen het tot nu toe niet met je gedeeld had.

Zou goed zijn, voor jezelf, als je met een (psycho)therapeut zou gaan praten, maar misschien doe je dat al of heb je er slechte ervaring mee. Zo niet, dan zou je dat zeker moeten overwegen.

Door Tweakers user Frozen, zondag 9 maart 2014 20:13

Jesserr schreef op zondag 09 maart 2014 @ 19:14:
[...]

Ik zie de neiging om dat soort dingen te doen (met andere mannen dingen ondernemen) juist eerder als symptoom van de gevoelens die zij zelf benoemde (broer-zus relatie etc.). Dat jij dit niet prettig vindt mag jij gewoon vinden. Jij hoeft niet te conformeren aan een of andere geaccepteerde mening dat dit soort dingen zouden moeten kunnen. Jij moet vinden wat je zelf wil vinden.
De vraag is dus ook of jij haar de ogen hebt geopend, of dat ze het eigenlijk wel al wist, alleen het tot nu toe niet met je gedeeld had.

Zou goed zijn, voor jezelf, als je met een (psycho)therapeut zou gaan praten, maar misschien doe je dat al of heb je er slechte ervaring mee. Zo niet, dan zou je dat zeker moeten overwegen.
Therapeuten heb je niet zo veel aan, je kan beter spreken met iemand (het liefst van het andere geslacht) die hetzelfde is overkomen. Dan zie je namelijk de kijk van een ander persoon.

Door Tweakers user 318025, zondag 9 maart 2014 20:27

Klote voor je dat je vrouw van je wilt scheiden, vooral als je al zolang samen bent. Maar dit is eerlijk gezegd hoe ik tegenwoordig de wereld zie.

Relaties zijn blijkbaar niet meer voor het leven, en het is tegenwoordig zeldzaam als je voor het leven bij elkaar blijft. Ik heb mij daar persoonlijk op aangepast, en als mijn vriendin het over een paar jaar uit zou maken dan zie ik dat niet als verloren tijd omdat je ook altijd veel leuke dingen onderneemt.

Maar ik hoop niet dat je in een isolement terecht komt als je straks alleen woont, en dat je na een tijd gewoon nieuwe contacten op gaat doen, want anders ga je er juist zelf aan kapot.

Door Tweakers user Jesserr, zondag 9 maart 2014 20:35

Frozen schreef op zondag 09 maart 2014 @ 20:13:
[...]


Therapeuten heb je niet zo veel aan, je kan beter spreken met iemand (het liefst van het andere geslacht) die hetzelfde is overkomen. Dan zie je namelijk de kijk van een ander persoon.
Als je therapeut je niet uitdaagt om de andere kant van het verhaal te zien, heb je de verkeerde gekozen. Een goede therepeut zorgt ervoor dat je helder je probleem voor je ziet, en de situatie van verschillende kanten bekijkt, zodat je een goed begrip hebt van je situatie, etc.

Door Tweakers user Squ1zZy, zondag 9 maart 2014 21:19

Frozen schreef op zondag 09 maart 2014 @ 17:34:
[...]

Mwua ik denk wel dat dit kan, als het goede vrienden/collega's van haar zijn, waarom kan het dan niet?
Je denkt dat dit wel kan? Man en vrouw als vrienden? Onzin en ik zou d'r de deur wijzen.

Je moet er toch over praten met je vriendin. Ook als je bang bent dat er een punt achter wordt gezet. 25 jaar is lang, maar je hebt nog even en om bij elkaar te blijven omdat je zo lang bij elkaar bent is geen goede reden.

Iedereen weet hoe je je voelt. Het is klote, maar tijd zal helen. Ik zou er goed over nadenken, bij iemand je hart luchten en sterk blijven.

Door Tweakers user Frozen, zondag 9 maart 2014 21:28

Squ1zZy schreef op zondag 09 maart 2014 @ 21:19:
[...]


Je denkt dat dit wel kan? Man en vrouw als vrienden? Onzin en ik zou d'r de deur wijzen.

Je moet er toch over praten met je vriendin. Ook als je bang bent dat er een punt achter wordt gezet. 25 jaar is lang, maar je hebt nog even en om bij elkaar te blijven omdat je zo lang bij elkaar bent is geen goede reden.

Iedereen weet hoe je je voelt. Het is klote, maar tijd zal helen. Ik zou er goed over nadenken, bij iemand je hart luchten en sterk blijven.
Tja, jij vindt dat het niet kan, ik vind dat het wel kan.
Waarom zou een vrouw niet met een man op een vriendschappelijke manier mogen omgaan? Ik vind dat altijd zo vreemd. Een vrouw mag wel met een vrouw dingen doen, maar niet met een man?
Of wij mannen mogen wel met z'n alle voetbal kijken bij elkaar, maar een man en een vrouw die vrienden zijn mogen dat niet?

Niet alles in het leven draait om seks.

Door Tweakers user Squ1zZy, zondag 9 maart 2014 21:33

Frozen schreef op zondag 09 maart 2014 @ 21:28:
[...]


Tja, jij vindt dat het niet kan, ik vind dat het wel kan.
Waarom zou een vrouw niet met een man op een vriendschappelijke manier mogen omgaan? Ik vind dat altijd zo vreemd. Een vrouw mag wel met een vrouw dingen doen, maar niet met een man?
Of wij mannen mogen wel met z'n alle voetbal kijken bij elkaar, maar een man en een vrouw die vrienden zijn mogen dat niet?

Niet alles in het leven draait om seks.
Precies, dit is wel mijn mening hoor, maar ik vind het niet kunnen. Misschien mijn verleden, maar een man en vrouw als vrienden iets "drinken" kan niet. Er zit altijd meer achter. Misschien ben ik paranoia of heeft het met mijn verleden te maken, maar niemand is te vertrouwen.

Mocht het gebeuren dat de 1 de ander kust en eerlijk zou vertellen zit diegene met de relatie wel met zijn/haar hart onderin zijn/haar schoenen. Voor mij is het dan ook gelijk afgelopen en zal ik nooit meer naar d'r om kijken.

Door Tweakers user JoeyPrr, zondag 9 maart 2014 21:35

Frozen schreef op zondag 09 maart 2014 @ 17:34:
[...]

Mwua ik denk wel dat dit kan, als het goede vrienden/collega's van haar zijn, waarom kan het dan niet?
Het kan, absoluut. Maar mijn ervaring (en damn, ik ben nog jong) zegt wat anders.. Jongens/mannen hebben vrijwel altijd bijbedoelingen in dit soort gevallen.

Vriendin krijgt last van de sleur, laat dit merken aan een andere jongen en die hapt toe.. "zullen we wat gaan doen?".

Sterkte en bedankt voor het delen, het feit dat je het zo kan opschrijven zegt me dat je dit wel kunt handelen op den duur ;).

Door Tweakers user GoVegan, zondag 9 maart 2014 21:39

vind het echt heel erg knap dat je dit hier neer durft te zetten.
ik lees een voel mee

Door Tweakers user Squ1zZy, zondag 9 maart 2014 21:42

Frozen schreef op zondag 09 maart 2014 @ 21:28:
[...]


Tja, jij vindt dat het niet kan, ik vind dat het wel kan.
Waarom zou een vrouw niet met een man op een vriendschappelijke manier mogen omgaan? Ik vind dat altijd zo vreemd. Een vrouw mag wel met een vrouw dingen doen, maar niet met een man?
Of wij mannen mogen wel met z'n alle voetbal kijken bij elkaar, maar een man en een vrouw die vrienden zijn mogen dat niet?

Niet alles in het leven draait om seks.
Je bent nog vrij jong zie ik, maar leg dit eens uit:

"aangezien ze graag met andere mannen zou willen winkelen"

Als je een man kent die graag gaat winkelen dan moet die of gay zijn of op iets anders uit zijn :Y)

[Reactie gewijzigd op zondag 9 maart 2014 21:44]


Door Tweakers user Frozen, zondag 9 maart 2014 21:53

Squ1zZy schreef op zondag 09 maart 2014 @ 21:42:
[...]


Je bent nog vrij jong zie ik, maar leg dit eens uit:

"aangezien ze graag met andere mannen zou willen winkelen"

Als je een man kent die graag gaat winkelen dan moet die of gay zijn of op iets anders uit zijn :Y)
Neehoor, het gaat om het gezelligheidselement ''samen met iemand iets doen''.
Ik ben zelf ook zo'n jaloers figuur maar sommige dingen kunnen nou eenmaal wel.
Als je een man kent die graag gaat winkelen dan moet die of gay zijn of op iets anders uit zijn :Y)
Ik heb genoeg voor de gezelligheid met iemand van het andere geslacht ''gewinkeld''. Ik zeg niet dat het winkelen zelf leuk is, maar het ging toch om het ''gezelligheidselement''.

Om nou te zeggen dat ik nu gelijk gay zou moeten zijn is wel erg overdreven...

Door Tweakers user Squ1zZy, zondag 9 maart 2014 21:56

Frozen schreef op zondag 09 maart 2014 @ 21:53:
[...]

Neehoor, het gaat om het gezelligheidselement ''samen met iemand iets doen''.
Ik ben zelf ook zo'n jaloers figuur maar sommige dingen kunnen nou eenmaal wel.


[...]

Ik heb genoeg voor de gezelligheid met iemand van het andere geslacht ''gewinkeld''. Ik zeg niet dat het winkelen zelf leuk is, maar het ging toch om het ''gezelligheidselement''.

Om nou te zeggen dat ik nu gelijk gay zou moeten zijn is wel erg overdreven...
Dat was wel met een knipoog natuurlijk ;)
Blijkbaar vind jij het wel kunnen :)

Door Tweakers user rc5proxy, zondag 9 maart 2014 22:15

is nooit leuk zo'n situatie maar hier kan nog aan gewerkt worden
Man kop op gooi je leven om wees eens brutaal !

Hoe lang geleden hebben jullie nog sex gehad ?
Wanneer zijn jullie met zijn 2e lekker uit eten geweest ?
hoe vaak gaan jullie samen op vakantie ?
wanneer heb je gezellig met haar gewinkeld ?

beantwoordt deze vragen eens voor je zelf en praat dan eens met personen om je heen hoe deze vragen door hun worden beantwoordt

zij zoekt gewoon de romance (en gezelligheid?) die ze bij jouw mist bij een ander !
als een relatie insukkeld moet je er met zijn 2e aanwerken om het weer spannend/gezellig te krijgen praat daar met haar over wat ze bij jouw mist en werk samen aan die punten !!

Door ned-lev, zondag 9 maart 2014 22:22

In de eerste plaats veel sterkte gewenst!

Misschien gaan deze vragen wat te ver, dus je moet zelf maar weten of je er op wilt reageren.

Als zij zegt dat ze jullie relatie meer als een broer-zus relatie ziet, dan is mijn vraag onmiddelijk: Hoe is het met de intimiteit tussen jullie?

- fysieke intimiteit als in sex en knuffelpartijen in bed of waar dan ook,
- emotionele intimiteit als in lieve dingen voor elkaar doen, bloemen meenemen, spontane knuffels,
- en geestelijke intimiteit als b.v. in diepgaande gesprekken?

En over dat geen kinderwens hebben, is dat ooit in het verleden 1 keer doorgesproken en daarna nooit meer? En hoe weet je dat ze dat echt vanuit het diepst van haar hart meent?

De ervaring leert dat naarmate vrouwen ouder worden de eierstokken harder gaan klepperen. Het moederinstinct zit heel diep gewortelt in het wezen van de vrouw en dat kun je echt niet met een gesprekje de nek omdraaien. Een vrouw kan daar heel erg ongelukkig / depressief van worden naarmate de vruchtbare leeftijd op zijn eind begint te lopen...

Door Tweakers user TweakingRens, zondag 9 maart 2014 22:36

Sterkte ermee man, als ik je met mijn weinige ervaring een tip mag geven: zorg dat je relatie nooit in een sleur raakt, blijf leuke en originele dingen doen. Het alledaagse gerommel hoort erbij, maar doe daarnaast eens iets nieuws; ga naar het theater, gooi er spontaan een weekendje tussendoor etc. Dit is denk ik wat ze bedoelt met broer-zus relatie: ze houdt van je en jullie wonen in één huis, maar doen te weinig samen. Nou weet ik niets van de situatie af en kan helemaal verkeerd zitten...
Tweakers.net is trouwens niet zo'n goede site voor relatie advies aangezien we allemal bleke nerds zijn :+

Door Tweakers user TWeaKLeGeND, maandag 10 maart 2014 06:41

Heel ongenuanceerd: Wees geen broer maar haar man.

Hopelijk zit de schade er nog niet te diep in.

Helaas klinkt het alsof dat wel het geval is.

Laat je niet verblinden door je verleden samen. Het is ontzettend belangrijk dat dit naar boven is gekomen. Spijt hebben van je vragen en reacties begrijp ik heel goed, maar dat is gebaseerd op verkeerde emoties. Als je 24 jaar lang samen gewend bent NIET met het andere geslacht te chillen kan je er vergif op innemen dat als ze dat ineens wel wil doen (en achter je rug om) dat ze op zoek is naar een andere ervaring. Ze is al met jou sinds ze 13-16 is? Ik hoop van harte dat jij alsnog de man bent die haar die andere ervaringen kan (en wil) geven.

Zwarte dag? Ik zeg een keerpunt. Dit is HET keerpunt in je leven. Vanaf NU ben jij een beter persoon. Voor jezelf. Met, of zonder haar.


Sterkte en succes.

[Reactie gewijzigd op maandag 10 maart 2014 06:42]


Door Tweakers user jvalks, maandag 10 maart 2014 08:20

Ik begrijp je angst, maar ik vrees dat zij al zover is om het nest te gaan verlaten en een nieuwe stap in haar leven te zetten.

Waar je nu vooral bang voor bent is dat alles waar je de laatste jaren zo vertrouwd mee bent geraakt, te verliezen. Je hebt een geluk: jullie hebben geen kinderen!

Ik zou eerst met haar in gesprek gaan en erachter te komen of zij überhaupt nog een opening ziet voor een nieuwe toekomst met jou. Als dit niet het geval is, ga verder met je leven! In het begin doet het pijn, is het lastig. Maar je zal snel inzien dat dit ook weer nieuwe kansen geeft. Neem deze emotionele drempel en je komt er sterker uit!

Sterkte en blijf helder denken!

Door Tweakers user keesroeiboot, maandag 10 maart 2014 08:36

Tjonge, dat is niet niks. Ik ga je geen adviezen geven maar wil je wel heel veel sterkte en succes met het vinden van een lichtje in de nu donkere tunnel meegeven.

Door Tweakers user SamD, maandag 10 maart 2014 09:20

Knap om zo je verhaal te durven doen op een tweakblog.
Om dit te kunnen posten toont in ieder geval wel karakter wat mij betreft.

Veel geluk toegewenst, met of zonder je 'meissie'.

Door Tweakers user -RetroX-, maandag 10 maart 2014 09:27

Ik ben 12 jaar samen met mijn vrouw waarvan 6 jaar getrouwd. Ik herken het gevoel wat je vrouw beschrijft over "broer/zus". Het zou mij verbazen als je zelf dat gevoel zelf nooit gehad hebt. Het is niet erg en zelfs volstrekt normaal. Deze vergelijking is namelijk de meest eenvoudige manier om je gevoel uit te drukken. In de kern komt het er simpelweg op neer: we kennen elkaar door en door en het is niet elke dag nieuw of spannend. En dat is ok.

Het simpelste is om elk een eigen kant op te gaan. Instant spanning en sensatie... maar ook die spanning zal verdwijnen en dan is men terug bij af, maar dan (meestal) zonder de persoon die je door en door kent.

Beste tip die ik je kan geven: maak plannen. Heb je stiekem altijd al willen verhuizen naar Miami? Altijd nog een keer naar Defcon gewilt? Schrijf wat van die plannen op, laat je vrouw hetzelfde doen en kies er een paar samen uit die je gaat doen. Het samen plannen, er naar toe leven, beleven en herinneren.... dat is het soort spanning wat je wilt omdat je dat telkens kunt herhalen zonder degene te verliezen die het dichts bij je staat.

Succes gozer!

Door Tweakers user Freaky_Revolt, maandag 10 maart 2014 10:16

Allen bedankt voor de steun en tips.
Ik heb er steun aan en moet zeggen dat er voor mij al wat veranderingen gaande zijn die ik zelf niet voor mogelijk hield.

Ik ben ZZP'er en maak lange dagen (dit is ook een van de problemen) maar deze week moet ik nog ff doorzetten en daarna moet gaat het weer rustiger worden. Ik ben van plan om einde deze week een vervolg te geven aan de blog

Door Tweakers user Noord27, maandag 10 maart 2014 10:17

Zwarte dag? Er zullen helaas nog veel ergere komen..

Door Tweakers user Gertjuhjan, maandag 10 maart 2014 10:29

Ik ben nu 5 jaar samen en ik heb dit afgelopen zomer gehad. Er is zelfs iets meer gebeurd als alleen "winkelen".

Door studie en ziekte heb ik minder tijd kunnen besteden aan de relatie en omdat we te weinig communiceerden werd het niet uitgesproken. Nadat in augustus de bom barsten, hebben we samen gekozen om ervoor te gaan.

We proberen weer meer samen dingen te doen, (ik ga in de avond niet alleen maar achter de pc zitten), maandelijks een leuk uitje(dagje antwerpen, dagje efteling, dagje museum) en meer communiceren.

Helaas is het voor haar erg moeilijk. Ik werk 40 uur in de week en zij zit thuis met een uitkering. Dus voor haar is het zoiezo een sleur. Ze heeft te veel tijd "over".

Op het gebied van "winkelen", ik zou het nooit vertrouwen. In mijn leven ben ik te vaak beschadigd door het vrouwelijke geslacht dat ik ieder contact van mijn vriendin met met het mannelijke geslacht met argus ogen aankijk. Er zijn uitzonderingen van mannen, die ik al jaren ken.

Dus het is een lastige situatie die je schetst. Maar ik denk dat het belangrijk is dat je niet zomaar 25 jaar relatie weggooit. Ik zou een goed gesprek aangaan om te bespreken of zij er voor wilt gaan om de relatie te redden. En dan eventueel met hulp van een therapeut opnieuw te leren communiceren.

Veel succes!

Door Tweakers user Raoul.TLS, maandag 10 maart 2014 10:29

Misschien is het een wake up call.
En kunnen jullie samen of apart een nieuwe hoofdstuk in jullie leven beginnen.
Kan samen of apart van elkaar.
DM

Door Tweakers user Snowmiss, maandag 10 maart 2014 10:30

Zo, erg knap dat je dit hebt weten op te schrijven. Succes met alles wat verder komen gaat en zoals TWeakLeGeND al schrijft dit is HET keerpunt in je leven en welke kant de reis ook op gaat die maak je zelf (al dan niet met een ander aan je zij).

[Reactie gewijzigd op maandag 10 maart 2014 10:30]


Door Tweakers user NoUseWhatsoever, maandag 10 maart 2014 10:48

Ik hoop dat het goed komt voor je, Bas. Sterkte!

Door Tweakers user zokiz, maandag 10 maart 2014 11:22

Google 's naar Louis C.K.
Een van de beste comedians op dit moment. Mijn favoriet. Hij drijft de spot met zichzelf omdat ie 40+ is en gescheiden. Maar op zich grappig. Misschien fleurt dat je dag even op.
Mochten jullie er niet uitkomen... onthoudt dit...je bent niet de enige die dit meemaakt. Tegenwoordig gaan stellen uit elkaar. Wees blij dat jullie geen kids hebben. Dat zou dingen alleen nog ingewikkelder maken.
Sterkte

Door Tweakers user Barleone, maandag 10 maart 2014 11:47

Oke, zelf zou ik zeggen: zij kan dat doen met een hele goede vriend van jou. Maar met een collega van haar, of ieder ander die jij niet kent: not done.


Lees de reactie van -RetroX- die vind ik van bovenstaande het meest behulpzaam. Ga dus samen tijd vullen met het voorbereiden van uitjes, activiteiten. Begin met samen doelen stellen.


Wat zij nu heeft vind zij te weinig. En jij vind het genoeg omdat je met weinig tevreden bent. Jij bent haar man, en jij behoort haar lief te hebben en haar hart blij te maken. Als het goed is, is jouw liefde meer dan genoeg brandstof die jij daarvoor nodig hebt.

Wederzijds behoort haar liefde dat ook naar jou te zijn, maar zij is zoals ik uit je blog merk die brandstof aan het verliezen.

Het komt dus op jou aan om te vragen waar het lek zit. En probeer dat op te vangen, en maak er iets van. Het heeft heel weinig nut om te vragen wat er nog is. Het heeft veel meer nut om te vragen wat er moet zijn. Dan kun je daar actie op ondernemen en haar geven wat ze nodig heeft.


Ik wens je sterkte, veel kracht uit je liefde voor haar en durf te vragen om haar zijstapjes te pauzeren. En vraag direct om die om te zetten in tijd met jou.

Succes

[Reactie gewijzigd op maandag 10 maart 2014 11:49]


Door Tweakers user AMD1800, maandag 10 maart 2014 12:29

Moedig om het hier op te schrijven. Ik vind de tips van -RetroX- en Barleone het best. Samen actief zijn is het belangrijkst. Als je dat doet, krijg je er misschien ook wel meer vrede mee dat ze ook wat dingen (in de zin van winkelen o.i.d.) doet met andere mannen.

Voor andere problemen raad ik een psycholoog aan. Kan goed helpen om op een andere manier met dingen om te leren gaan, zoals leren hoe je vriendschappen kan onderhouden.

Succes met alles!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.