Het hoge woord eruit.

Door Freaky_Revolt op zondag 16 maart 2014 11:26 - Reacties (12)
Categorie: -, Views: 6.309

Deel 4 (leest eerst de andere delen, dit is een doorlopend verhaal)

We liggen in bed en het begint aan me te knagen
Wat als mijn vriendin alleen maar wacht tot ik weer beter in mijn schoenen sta en dan zegt toeledokie!

Dat brengt me een erg verontrustend gevoel.Als ik er achteraf achter kom dat ze alleen maar gebleven is omdat ze het nu niet durft te zeggen dat ze er geen heil in ziet dan zou ik dat niet kunnen accepteren. Ik koester elk moment samen maar het moet wel oprecht zijn.

Ik leg dit ook uit aan haar en geef ook aan dat dit niet wil. Ik weet dat je iets achter houd en denk zelf ook dat er iemand anders is. En dat ik liever weet wat er speelt dan dat ik zelf de puzzel in elkaar ga zetten en eraan onderuit ga.

Dan zegt ze het eindelijk. Ze heeft gevoelens voor een ander.

Wat kan een mens toch raar in elkaar zitten. Twee weken geleden zou ik in woede uitgebarsten zijn en nu voel ik een waardering naar me vriendin. Ik vindt het super en fijn dat ze dit kan zeggen en geef haar een grote knuffel en stel haar gerust dat ik niet boos ben maar opgelucht dat ik niet gek ben geworden en dat ik nu alle puzzelstukjes heb en het verhaal nu ook snap. Ze Ik spreek mijn vermoedens uit over wie en het blijkt degenen te zijn waar het allemaal mee begonnen is.

Ze hebben samen een goede klik ondervonden en voelde dat er meer aan de hand was dan een goede vriendschap. Hij heeft ook een vriendin en 2 kleine kinderen en heeft aangegeven dat hij voor zijn vriendin en kinderen kiest en dus alleen verder wil gaan als vrienden. Mijn vriendin heeft dit niet gezegd en dat knaagt nog wel aan me maar dat moeten we later oppakken. Maar haar houding en gedrag klopt nu met wat ze zegt. Toen ik via wat Telegram appjes hierachter kwam ben ik natuurlijk ook boos geworden en heb zelfs gezegd dat als nu Hitler en hij voor me staan dat ik hem zou pakken en samen met mijn paniek en gedachtes dat ik er misschien een eind aan wou maken (is natuurlijk niet meer zo) heeft haar 2 keer doen denken over wat ze me zou/wou zeggen. Ik ervaar dat het ook een bescherming is geweest waarin mijn vriendin me heeft beschermt voor zaken waar ik op dat moment niet overweg kon.

Die nacht slaap ik niet en sta uiteindelijk ook op. De volgende ochtend leg ik haar ook uit dat ik het al wist en voelde en dat ik in haar scrapwerk de bevestiging had gevonden. Het gaat nu eigenlijk goed met ons, in hoeverre dit natuurlijk kan. We zijn bij onze ouders geweest (samen) en hebben in ieder geval uitgelegd dat we op het moment wat problemen hebben in de relatie en dat we aan het werk zijn om te kijken of we verder willen. Dit was natuurlijk een schok, we zijn al 25 jaar samen en onze families zijn versmolten. Mijn ouders komen bij mijn schoonouders over de vloer en viseversa. Dit zal ook blijven en het minste waar wij aan willen werken is dat we hier als beste vrienden uitkomen. Maar we willen niet dat we niets zeggen en later alleen maar met de melding komen het is over.

Nu staan we weer samen bij elkaar en kunnen we openlijk praten zelfs over de ander en ik voel dat ik haar daar zelfs mee wil helpen en dat ik achter haar sta en steun. Ik ervaar elke dag als een achtbaan sommige momenten gaat het goed en andere momenten zak ik weer in een dal. Aan de ene kant voel ik me sterker dan ooit maar ik hou nu weer meer van haar en heb waardering voor haar en zie haar weer. En dit doet de pijn van haar kwijt raken ook groter maken.

Ik ben een paar dagen geleden gestart met meditatie en dat helpt me wel om mijn hoofd wat rustig te krijgen en de pieken en dalen iets minder stijl. Maandag ga ik naar de sportschool ik heb een halfjaar kaart voor fitness en krachttraining en kan onbeperkt binnen lopen. A.s. donderdag start mijn therapie en ik ga daar zelf heen voor mezelf omdat ik weer mijn eigen toekomst wil gaan zien en ontdekken wat ik wil uit mijn leven.

Voor nu moet ik zelf grip krijgen op mijn angsten en mezelf terug vinden. Zij zou in mijn ogen tijdens het proces afstand moeten nemen van de ander omdat dit als stoorzender werkt en een mogenlijke herstel van onze relatie in de weg staat. Het is niet makkelijk weer van iemand te gaan houden als je ook met iemand anders omgaat waar je gevoelens voor hebt.

Maar dat zal de volgende stap zijn.

Nu is het eerst Bas tijd.

Volgende: Moeilijke keuzes 03-'14 Moeilijke keuzes
Volgende: De explosie voor de rebound 03-'14 De explosie voor de rebound

Reacties


Door Tweakers user mvdam, zondag 16 maart 2014 14:48

Ookal is het misschien kut om te horen dat ze een ander leuk vindt, het is wel een duidelijkheid, de olifant in de kamer is weg en je kunt er met elkaar over praten, dat is heel belangrijk :). Wellicht is het juist datgene geweest dat in de eerste instantie jullie uit elkaar gedreven heeft. Vergeet niet: het gras bij de buren is altijd groener. Dus misschien leek/lijkt voor haar datgene dat ze heeft nu tijdelijk minder leuk/fijn/prettig dan datgene dat ze bij de ander zou kunnen hebben. Ik ken zelf het gevoel wel, hoewel ik nooit vreemd zal gaan kom je soms mensen tegen in een relatie die leuker lijken dan de persoon waar je een relatie mee hebt. Vaak is dit echter slechts leuk totdat je die gene beter leert kennen, en niet alleen maar de leuke kanten ziet die je vaak ziet bij iemand die je niet zo goed kent.

Ik wens je heel veel succes en geluk met het vervolg van dit verhaal. :) Ik hoop dat het allemaal weer goedkomt!

Door Tweakers user Snikker, zondag 16 maart 2014 14:53

Bedankt dat je dit met ons deelt en heel veel sterkte. En probeer vooral niet haar teveel te helpen, maar vooral jezelf ;)

Door Tweakers user Patrick Koningh, zondag 16 maart 2014 18:46

Heel veel sterkte, ik heb zelf ook met dit bijltje moeten hakken en dit heeft me mijn relatie gekost. Zij wilde niet praten maar jullie gelukkig beiden wel. Succes met de komende periode.

Door Tweakers user R3NC0N, zondag 16 maart 2014 22:34

Ik ben opgelucht voor je dat ze met je heeft willen praten. Communicatie is één van de belangrijkste dingen in een relatie.

Houd je sterk.

Door Tweakers user i-chat, zondag 16 maart 2014 23:25

ach misschien is ze wel gewoon niet voor 1 man te vangen, kennis van mij heeft ook 2 vriendjes, die het van elkaar weten, en als iedereen er content mee is, waarom niet...

als ik ooit een leuke meid tegen kom, weet ik dat ik het gewoon kan zeggen, of je er ook iets meet moet / zou moeten willen doen, ligt aan heel veel zaken, waaronder de aard en openheid van je relatie en aan hoeveel 'vertrouwen je in elkaar en je zelf hebt...

wel fijn voor je dat jullie nu kunnen beginnen aan dat process van kijken of jullie met deze nieuwe ontwikkelingen nog steeds bij elkaar passen,

[Reactie gewijzigd op zondag 16 maart 2014 23:26]


Door Tweakers user oohh, maandag 17 maart 2014 00:36

Goed dat je het er niet bij laat zitten en doorpakt, hoe vervelend de situatie ook is. Sporten en naar een psycholoog gaan zullen zeker bijdragen aan het herstel. Heel veel succes en sterkte!

Door Tweakers user Freaky_Revolt, maandag 17 maart 2014 07:49

Ik merk van mezelf een enorme groei.

Ik moet nu ook wel er is geen weg terug naar onze oude relatie. Dus wil ik alleen maar naar voren blijven kijken. Het kunnen praten over deze moeilijke dingen waarvan je weet dat je je partner pijn doet is eigenlijk wel fijn. Het hernieuwd de band en geeft de mogelijkheid dat we in de toekomst weer naar elkaar kunnen groeien.

Gisteren zij ze vanuit haarzelf dat ze het mooi zou vinden dat als we elkaar weer kunnen vinden en zij vrienden kunnen blijven. En ik vind dit een mooi uitgangspunt, en iets waar ik volledig achter kan staan. Zij moet bij mij blijven omdat ze dat wil en dan mag zo'n vrienden relatie geen probleem mogen zijn.

Ze heeft me gisteren ook openhartig verteld over hoe het gegaan is en dit deed ze vanuit haar zelf. Iets wat me veel doet. Ik merk dat ik me weer positiever voel en dat mijn eetlust wat terug aan het keren is. Nu wil ik ook door pakken en het sporten en vriendschappen weer oppakken.

Door Tweakers user -RetroX-, maandag 17 maart 2014 09:36

Kerel, alle succes!

Door Tweakers user TIGER79, maandag 17 maart 2014 10:58

I swel mooi dat jullie kunnen praten, wil geen negatieveling zijn maar zag dit als sinds de eerste post aankomen....
Had ik al bij de vorige post gevraagd, en doe het weer : wat gaat zij doen aan haar kant ?
Ik bedoel : je moet wel eerlijk blijven naar jezelf en zij stond op het punt vreemd te gaan, zij ging ervoor, het is dat de ander voor zijn gezin heeft gekozen, anders was het heel anders gelopen...
Ik vraag me dus ook eerlijk waar of al die extra bewondering en heilige voetstuk waar je haar op lijkt te zetten wel rechtvaardigt is ? En ik hoop van harte dat je dit ook bespreekt bij je therapie. Er zal zeker ook aan jou gewerkt moeten worden, maar ook aan jullie, dat betekend inclusief haar !
Ik wens je van harte veel succes en veel geluk in de toekomst !

Door Tweakers user Philos31, maandag 17 maart 2014 11:46

En dan zeggen ze nog dat mannen geen gevoelens hebben.
Heel veel sterkte. En neem van mij aan (ik ben oeroud) het slijt. Niet dat je daar wat aan hebt nu, maar het is wel waar.

Door Tweakers user Martijn.C.V, maandag 17 maart 2014 12:11

Ik herken in je verhalen een realistische kijk op de situatie. Ikzelf heb een variant op dit verhaal gehad (vriendin van 'slechts' 2.5 jaar van wie ik zielsveel hield, die dat niet terug voelde. Ik snap dat dit als kinderspel klinkt ivm 25 jaar, maar ik ken geen omschrijving welke aangeeft hoeveel het was).

Ik ben er keihard aan onderuit gegaan met alle gevolgen van dien. Plekken waarvan ik niet eens wist dat je zo duister, donker en alleen kon voelen.
Het gene wat me overeind heeft geholpen is die realistische kijk. Ik heb een miljoenmiljard keer tegen mezelf herhaald dat dit tijdelijk is, het beter wordt ook al ervaar ik dat niet zo.

Eerlijkheid naar jezelf in deze is het belangrijkste wat er is, jezelf voor de gek houden maakt het alleen maar erger. Ik probeer mijn ervaring een positieve draai te geven; ik weet nu heel erg goed wat ik absoluut niet wil, en ik kan het veel beter herkennen.

Succes en sterke man.

[Reactie gewijzigd op maandag 17 maart 2014 12:20]


Door Tweakers user neverkind, dinsdag 18 maart 2014 10:08

Applaus !

Fantastisch geschreven leek net of ik een boek las.. geweldig om te zien hoe je je zelf hebt geholpen uiteindelijk!

Bravo!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.