De stilte na de storm.

Door Freaky_Revolt op maandag 28 april 2014 02:27 - Reacties (19)
Categorie: -, Views: 6.099

Deel 7 leest eerst de andere delen, dit is een doorlopend verhaal)


Zo het is een lange tijd geleden dat ik gepost heb.
Er zijn mensen die interesseert waren naar de afloop van mijn verhaal.
Tot nu toe kwam ik er niet toe, dit omdat ik er niet aan toe was en niet wou. Maar nu toch op veler verzoek mijn vervolg. In delen omdat er zoveel gebeurd is!

Het is de dag nadat ik erachter ben gekomen van mijn vriendin heeft gekust en geknuffeld met de jongen waar ze gevoelens voor heeft. Ik heb bij mijn zus geslapen (NOT) en mijn zus is naar mijn vriendin gegaan om met haar te praten over de situatie. Als mijn zus later me belt geeft ze aan dat het haar het beste lijkt om naar mijn vriendin te gaan en te praten. Zij heeft ervaring met haar partner die maanden lang vreemd is gegaan en ze geeft aan dat hier toch wat anders aan de hand is.

Ik geef aan dat ik niet weet of ik wel wil praten met haar. Ik lig op dat moment bij mijn ouders op de bank en heb net twee uurtjes geslapen. Ik merk dat ik erg boos ben op haar en teleurgesteld in de ene persoon waarvan ik nooit gedacht had dat deze me zo in de steek zou kunnen laten. Maar ik zie gelukkig wel in dat op dat moment mijn zus de situatie beter in kan schatten dan ik en ik besluit dan ook om naar mijn vriendin te gaan op het oordeel van mijn zus die ik voor die van mij zet op dat moment.

Aangekomen bij haar gaan we in de bij elkaar zitten en hebben een stevig gesprek, zij geeft aan dat ze zich schaamt dat ze het zo uit de hand heeft kunnen laten lopen. En ik heb een oer woede in me en geef zwaar gedreven aan dat ik er wel aan wil werken maar dat ik dit niet meer ga doen met een derde wiel aan de relatie. Ze mag heb niet meer zien bellen appen of wat dan ook. als ze iets gaat doen waarbij hij ook komt dan gaat ze niet of ik ga mee, ik kan je niet meer vertrouwen dus tot de tijd dat ik dat weer kan moet ik het zo doen om het alleen al een kans te kunnen geven. Ik zeg haar ook kristal helder aan dat zij alleen deze kans krijgt omdat we al 25 jaar bij elkaar zijn maar dat ik nooit meer in mijn leven dit zal accepteren. Speel voortaan meteen open kaart, doe alle open en eerlijk. Als ik erachter kom dat je weer achter mijn rug om dingen doet of in het geheim dat trap ik je zo snel de deur uit dat je niet weet of het de voor of achter deur is! Ze kan zich hier in vinden en wil wel zo snel mogelijk in therapie gaan. Dit regel ik voor de maandag erop en dit heb ik op dat moment in de auto geregeld.


Ze wil graag nog ff sporten om haar hoofd leeg te maken en de sauna te pakken op de sportschool. Prima en daarna is ze ook naar een vriendin gegaan om te praten. Die nacht slaap ik weer thuis en dat voelt op dat moment goed. De volgende morgen zitten we op de bank en nemen de dag daarvoor nog eens lichtjes door. Tot ze in eens erg helder en duidelijk aangeeft wat ik al in mijn eerste blog schreef. Ze wil de therapie in maar niet om de relatie te redden maar om het goed af te kunnen sluiten. Ik zie in haar ogen en houding dat dit is wat ze wil en oprecht is en eerlijk. Ze kan niet meer op deze manier doorgaan, ze houd niet meer van me (als man/vrouw) en wil overschakelen naar goede vrienden maar niet meer.

Het is natuurlijk niet het nieuws wat je wilt horen van de liefde van je leven maar ik zie dat er geen andere opties zijn voor haar en dat ik haar niet meer op andere gedachte kan brengen. Vreemd genoeg geeft dit me ook rust, ik weet waar ik sta en waar ik aan toe ben.

Mijn huwelijk is over.
Mijn liefde voor haar nog niet, en dat gaat nog problemen geven maar dat zal ik op een later moment delen.

Volgende: Op het scherpst van de snede. 04-'14 Op het scherpst van de snede.
Volgende: Final Showdown 03-'14 Final Showdown

Reacties


Door Roepert, maandag 28 april 2014 07:26

Heftig op te lezen. Zelf ook in zo'n situatie gezeten, alleen was ik de vreemdganger.
Iets verbieden helpt overigens niet. Mij werd ook het e.e.a. verboden. Je moet het echt zelf niet willen zeg maar. Aangezien dat laatste er bij mij niet was, is mijn huwelijk ook.

Verder ben ik van mening dat als iemand vreemd gaat, er sowieso iets niet goed zit in een relatie. Dat je moet achterhalen wat het is en daar eventueel aan werken. Ondanks dat ik zelf een vreemdganger ben geweest, zou ik het nooit toe staan dat iemand anders ontrouw aan mij is. De één gaat namelijk kapot aan de vraag: "is ie nog wel te vertrouwen?". De ander probeert angstig om maar vertrouwbaar te zijn. De wond heelt misschien wel, maar het litteken gaat nooit meer weg.

Je eerdere blogjes heb ik ook gelezen. Mijn vraag is eigenlijk: waarom ga je er zo lang mee door? Waarom wilde je het alsnog proberen?

Door Tweakers user -RetroX-, maandag 28 april 2014 08:26

Hey FR. Goed om van je te horen man!

Balen dat het zover heeft moeten komen. Ik hoop dat je de rust kunt vinden om voor jezelf ook te bepalen wat je nieuwe plan zal zijn. Succes en sterkte.

Door Tweakers user Poepkonijn, maandag 28 april 2014 09:50

-RetroX- schreef op maandag 28 april 2014 @ 08:26:
Hey FR. Goed om van je te horen man!
Inderdaad! Goed dat je weer even wat van je laat horen. Ik wens je heel erg veel sterkte met het proces waar je met je poten midden in staat. Enne, achter de wolken schijnt de zon hé!

Door Tweakers user Xessive, maandag 28 april 2014 10:23

Damn gozer, niet zo leuk dit. Het is de komende tijd nog ff doorbijten waarna je het één en ander een plek kan geven.
Zoals Poepkonijn als zei: achter de wolken schijnt de zon.

Sterkte de komende tijd!

Door Tweakers user Spekkie88, maandag 28 april 2014 10:56

Heey FR,

Ondanks het feit dat de situatie klote is, ben ik blij om te horen dat je dit kan gaan afsluiten nu en hopelijk weer wat rust krijgt :)

Succes met alles!

Door Tweakers user Foen1337, maandag 28 april 2014 11:02

sterkte kerel ben vorig jaar gescheiden maar nog nooit zo gelukkig geweest !

Door Tweakers user clogie886, maandag 28 april 2014 11:28

Een woord drie letters... Veel sterkte de komende tijd.

Door Tweakers user bonus, maandag 28 april 2014 11:40

Als het vertrouwen eenmaal geschaad is dan wordt het lastig, als de liefde dan ook nog over is (al is het maar van een kant) dan is het goed om er een punt achter te zetten. Al is dat nog zo moeilijk, het is de juiste stap...
Sterkte !

Door Tweakers user Qwerty-273, maandag 28 april 2014 12:12

Dat zat er natuurlijk wel aan te komen. Als jullie al sinds jullie tienerjaren bij elkaar zijn, en zij heeft genoeg van de "sleur" van de relatie na 25 jaar. Tja dan kan je wel aankomen met therapie of andere dingen. Maar haar besluit staat natuurlijk al vast. Ze heeft daar al eerder en langer over lopen na denken voor ook maar iets te beginnen (hoe onschuldig dat ook geweest mogen zijn - of juist niet) met die ene collega. Dat die collega nou een eigen vriendin en kinderen heeft maakt het ook wel moeilijker voor haar kant dat ze niet makkelijk hup met hem ergens anders neer kan ploffen, maar geeft al wel aan dat zij dat eigenlijk waarschijnlijk wel zou willen.
Ik moet wel nageven dat zij er uiteindelijk wel tenminste eerlijk over is tegenover jouw. Zodat je niet eeuwig aan het lijntje wordt gehouden.

Door Tweakers user boomr, maandag 28 april 2014 12:14

clogie886 schreef op maandag 28 april 2014 @ 11:28:
Een woord drie letters... Veel sterkte de komende tijd.
Het kan zijn dat ik slecht ben in tellen oid, maar volgens mij zijn dat 5 woorden en een stuk of 24 letters?

FR, sterkte kerel! Het is en blijft klote, maar je hebt nu in ieder geval duidelijkheid!

Door Tweakers user Niaca, maandag 28 april 2014 12:50

Er is nu tenminste wel duidelijkheid. Jammer genoeg niet de uitkomst die je gehoopt had.

Sterkte gewenst de komende moeilijke tijden.

Door Tweakers user Niaca, maandag 28 april 2014 12:51

lj_tree schreef op maandag 28 april 2014 @ 12:14:
[...]


Het kan zijn dat ik slecht ben in tellen oid, maar volgens mij zijn dat 5 woorden en een stuk of 24 letters?

FR, sterkte kerel! Het is en blijft klote, maar je hebt nu in ieder geval duidelijkheid!
wat dacht je van: K U T dat zijn er 3 :)

Door Tweakers user jvalks, maandag 28 april 2014 13:14

Zoals ik in mijn reactie op je vorige blog al zei: ga lekker verder met je leven, in het begin moet over deze ervaring heen stappen maar daarna zal het alleen maar beter met je gaan!

Suc6!!!

Door BlueEyes, maandag 28 april 2014 14:17

Als ik het zo lees is zij het niet waard. Op dit moment zit ik ook in een scheiding (mijn vrouw en ik wonen al niet meer samen). Het is wat gedoe. Maar voel me al zoveel beter als tijdens het huwelijk.

Daarnaast geef je aan dat je liefde voor haar nog niet over is. Kies in godsnaam voor jezelf. Als ik jou was zou ik echt in je hoofd prenten dat de liefde wel over is. Het doet even pijn, maar je kan het beste het "beestje" in een keer slachten. Anders wordt het een lange lijdensweg.

Verder wens ik je veel sterkte in dit proces. Maar vergeet niet dat je soms door een diep dal moet om vervolgens ergens uit te komen waar het nog mooier is. :)

Door Tweakers user boomr, maandag 28 april 2014 14:27

Niaca schreef op maandag 28 april 2014 @ 12:51:
[...]


wat dacht je van: K U T dat zijn er 3 :)
Hahaha...no shit sherlock:)

Door Tweakers user CartmanMMA, maandag 28 april 2014 15:29

Sterkte met het verwerken van dit proces.

Door Tweakers user Snikker, maandag 28 april 2014 17:16

Bedankt voor de update! Je klinkt in iedergeval alsof je er vrede mee hebt en niet of dit het einde van jou wereld is. Het is verschrikkelijk en het is heel erg rot, maar er komt weer een tijd dat je gelukkig word!

Door Tweakers user dnbrainwash, maandag 28 april 2014 17:50

Ik heb je vorige posts meegelezen en moest toevallig vanochtend nog aan je denken.
Fijn dat er in ieder geval duidelijkheid is nu, hoe naar het ook mag zijn.

Succes nog de komende tijd en hou je hoofd omhoog!

Door Tweakers user devvy, dinsdag 29 april 2014 07:59

Zo, ik had er nog niet eerder over gelezen, dus ik heb je hele verhaal nu in 1 keer gelezen.... wat ontzettend verdrietig. Ik kan me je emoties goed voorstellen.

Weet je het is zo jammer dat ik nergens lees dat je vrouw terugdenkt aan wat ze je belooft heeft op de trouwdag in '99, nl. dat ze in voor- en tegenspoed en 'tot de dood jullie scheidt' d'r best zou doen voor jullie huwelijk. Na een x-aantal jaren huwelijk zal het best zo zijn dat de vonken er wat minder afspatten en er ook wel wat verwachtingen aan diggelen liggen. Maar in het woord 'trouwen' en 'getrouwd' zit het woord 'trouw' en daar moet het om gaan. Dat geldt natuurlijk ook voor jou, maar je vrouw heeft een aantal beslissingen genomen die daar iig lijnrecht tegenin gaan. Terecht dus dat je daar boos over bent.
Ben zelf 13 jaar getrouwd en ik krijg kippenvel van dit verhaal.... sterkte ermee.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.