Op het scherpst van de snede.

Door Freaky_Revolt op dinsdag 29 april 2014 03:56 - Reacties (18)
Categorie: -, Views: 6.288

Deel 8 leest eerst de andere delen, dit is een doorlopend verhaal)


Ok, we zijn eruit, we gaan scheiden.

Dit is natuurlijk een raar gegeven, ik hou nog steeds ziels veel van deze vrouw maar de koek is op en is tijd om door te gaan en een start te maken met een leven los van elkaar.

Onze insteek is om er samen (mogelijk) als vrienden uit elkaar te gaan. We kennen elkaar al 25 jaar en zouden het verschrikkelijk vinden als we elkaar helemaal zouden verliezen. Het probleem is echter dat ik nog steeds van haar hou maar zij heeft dit niet meer. Ik ben haar zeer dierbaar maar zij kan veel beter afstand nemen. We slapen nog steeds in het zelfde bed en dit is ook geen probleem. Ik ervaar het als fijn dat ze er nog is en omdat ik weet dat dit gaat ophouden geniet ik van elk moment dat we hebben.

Een scheidings-makelaar is gevonden dit ons beide behartigd, dit scheelt weer in de kosten en zolang we er samen uitkomen hoeven we niet elk een eigen advocaat te nemen. Nou zijn deze gesprekken over de convenant als het lopen door een mijnenveld, voor je het weet wordt je getriggerd door een opmerking of dat de ander ergens recht op heeft waar jij het niet mee eens bent. Ik heb als zzper bv een auto van de zaak en een buffer voor als ik geen werk meer heb. Dit moet omdat we in gemeenschap van goederen getrouwd zijn 50/50 verdeeld worden. Maar happy wordt ik daar niet van. Ik krijg ook geen geld uit de auto ik moet er gewoon mee rijden. En de buffer is voor mij als ik geen werk heb. Maar ja ze heeft er recht op. Alimentatie heeft ze recht op maar daar ziet ze vanaf omdat ze (en ik) volledig los wil en niet van elkaar afhankelijk zijn. Mooi daar ben ik wel blij om. Ze ziet later ook af van geld uit de zaak omdat ze merkt dat ik hier grote moeite mee heb.

Het voelt zo dubbel op, ze stopt de relatie, ik krijg geen kans om het te proberen te maken, ze gaat vreemd en ik zou haar ook nog eens moeten betalen? Ze heeft er recht op maar het zou best wel eens lelijk kunnen worden als ik het ook echt zou moeten betalen. Maar gelukkig willen we samen als vrienden uit elkaar en daarom willen we op een manier uit elkaar dat voor ons allebei werkt. Het huis en inboedel zullen we 50/50 delen en omdat ze mij zo tegemoet gekomen is zal ik haar helpen met de inrichting van haar nieuwe huis en een autotje.

Maar dan komt weer een grote hobbel:

Het huis gaat in de verkoop. De makelaar komt foto's maken maar mijn vriendin wil gaan sporten. Prima ik regel het wel, de makelaar wil wat zaken weten die ik niet weet. Ik bel mijn vriendin op of zij dit weet maar ik krijg de voicemail en ik spreek hem in. Dan zie ik ook de tijd en had meteen iets van vreemd wat vroeg nog? normaal gaat ze later sporten. Weer is er een zaadje geplant in mijn hersenen en ik handel de makelaar af. Dan kan ik het weer niet laten om te kijken waar ze is en ik zie dat ze in een andere plaats is dan waar haar sportschool zit waar ze al 15 jaar naar toe gaat. Ik weet eigenlijk al genoeg. ze had het al eens over squashen gehad dat ze met HEM wou doen. Maar ze heeft het hier nu niet over gehad, ze ging sporten en ze had geen racket bij (deze hebben we zelf omdat we dit zelf ook als eens hadden gedaan).

Dan belt ze terug over de vraag die ik had. ik zeg niets over mijn bevindingen en ze geeft aan bijna klaar te zijn met sporten en zo nog even de sauna in te gaan. maar als ik ophang heb ik zoiets van dit kan ik niet laten rusten. Ik bel terug en vraag haar waar ze is want ze is niet in haar sportschool! Ja ik ben in ergens anders gaan sporten sporten. we hangen op en ik stap in de auto. Ik weet waar hij werkt en daar aangekomen zie ik haar auto al staan.

Voor de duidelijkheid ze mocht van mij met hem omgaan omdat we toch ons eigen leven gaan leiden en ik geen recht meer heb om haar aan banden te leggen en zij hoeft zich er ook niet meer aan te houden. Maar ik eis wel eerlijkheid. Na het vreemdgaan heb ik kristal helder gezegd dat als ik nog een keer merk dat ze achter mijn rug om dingen in het geheim gaat doen dat ik haar het huis uit trap, Mijn bloed is al aan het koken en ik neem een slecht besluit, ik blijf wachten tot ze terug komen.

Toen ze aan kwamen stapte ze uit gaven een (vriendschappelijke) knuffel en bij mij ging het licht uit. Ik weet van de rest van de dag niet veel meer. Ik weet nog flarden.Ik rij naar hun toe totaal over de rooie. Ik weet nog dat ik haar uitgescholden heb. Ik sta in eens boven haar ze ligt op de grond en ik weet niet hoe ze daar is gekomen. Dan wil HIJ zich ermee gaan bemoeien, verkeerde keuze. Ik grijp hem bij de strot en neem hem in de wurg houding. dan zit ik weer in de auto en spreek haar voicemail in dat ze niet meer thuis hoeft te komen ze kan opzouten.

Ik kan nu wel zeggen dat ik me schaam over het feit dat ik me zo heb kunnen laten gaan. Ik zie nu ook wel in dat ik teveel van haar hou om zo samen rustig uit elkaar te gaan. Ze belt op dat ze langs wil komen om te praten. als ze er is valt er voor haar niet veel meer te praten. Ik ben nog steeds in alle staten. Ik ben vooral boos om het gelieg achter mijn rug om en accepteert dit niet meer. ze mag haar spullen pakken en ze zoekt maar uit waar ze slaapt maar hier niet meer.

Dit was wel een goede keuze, het geeft me rust dat ze niet meer thuis is en ik ervaar het als fijn dat als ik thuis kom ze er niet is. Ik schaam me wel over de extreme uitbarsting van mij dit buiten alle proporties was. Ik stuur haar en hem dan ook een appje om mij daarover te verontschuldigen. deze wordt godzijdank door allebei aangenomen en een 2 weken verder zijn we weer op goede speaking terms. Ik heb een appartement gevonden en ben daar afgelopen zaterdag ingetrokken.

Het gaat nu weer goed tussen ons we kunnen weer lekker praten en elkaar helpen en dat voelt goed. Anderen zeggen vaak in de comments dumpen die griet maar dat is gewoon geen optie voor me. Ze blijft de liefde van mijn leven en ik moet nu op mezelf leren omgaan met mijn verlies. De scheiding gaat op rolletjes en hopelijk is het huis snel verkocht.

Ik moet nu op mezelf verder en de grootste uitdaging zit in het feit dat ik weer het sociale leven in wil duiken. Hier ben ik helemaal uit en dat zie ik nog als een struikelblok, ik ervaar het lastig om dingen te gaan doen en om nieuwe mensen te leren kennen. Maar het is een goal die ik mezelf heb gesteld en ik wil deze ook echt halen.

Dit is de laatste blog over dit verhaal.
Ik ga denk ik nog wel door met bloggen alleen over het volgende verhaal, ik heb er veel aan gehad en jullie steun heeft me ook echt sterker gemaakt.

Hiervoor mijn dank.

Volgende: De stilte na de storm. 04-'14 De stilte na de storm.

Reacties


Door Tweakers user -RetroX-, dinsdag 29 april 2014 08:40

Het gaat nu weer goed tussen ons we kunnen weer lekker praten en elkaar helpen en dat voelt goed. Anderen zeggen vaak in de comments dumpen die griet maar dat is gewoon geen optie voor me. Ze blijft de liefde van mijn leven en ik moet nu op mezelf leren omgaan met mijn verlies. De scheiding gaat op rolletjes en hopelijk is het huis snel verkocht.

Ik moet nu op mezelf verder en de grootste uitdaging zit in het feit dat ik weer het sociale leven in wil duiken. Hier ben ik helemaal uit en dat zie ik nog als een struikelblok, ik ervaar het lastig om dingen te gaan doen en om nieuwe mensen te leren kennen. Maar het is een goal die ik mezelf heb gesteld en ik wil deze ook echt halen.
"The world ain't all sunshine and rainbows."

Goed om te lezen dat je al verschillende plannen hebt gemaakt om jezelf weer op de rit te krijgen. Ik snap ook heel goed dat je (ex)vrouw een speciale plek heeft, omgekeerd zal ze dat ook hebben. Het zou mooi zijn als het lukt om vrienden te blijven.

Het herstarten van een sociaal leven is best een uitdaging maar goed te doen. Vooral als je dit kunt combineren met ideeën die je nooit hebt uitgevoerd. Bijvoorbeeld: altijd een cursus fotografie willen doen? Nu doen. Sportschool deed je al. Een seizoen kickbocken doen? Just give it a try. Je ontwikkelt daarmee jezelf én je leert nieuwe mensen kennen buiten je kennissenkring waarmee je in elk geval 1 gedeelde interesse hebt.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 29 april 2014 08:41]


Door Tweakers user Barleone, dinsdag 29 april 2014 09:31

Ik heb niet echt iets toe te voegen, meer een beschrijving van wat er is gebeurd.

Je trekt aan een dood paard, en terwijl je dat wist heb je er nog op gewed (blind vertrouwen op gesteld). Niet meer doen, is schadelijk voor jezelf. Sterkte.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 29 april 2014 11:41]


Door Tweakers user Pathogen, dinsdag 29 april 2014 09:43

Zoals ik al in een van je eerdere delen gereageerd heb (of wilde reageren): je hebt echt een tekort aan eigenwaarde.
De over-focus op je (ex-)partner is niet goed voor jou. Wat is in jouw belang?

Volgens mij ben je toe aan stabiliteit na deze hele situatie. Geen leugens meer, geen zal-ze-wel-of-zal-ze-niet. Dat ga je maar op één manier duurzaam vinden: werk aan jezelf.

Zoek een hobby, doe iets constructiefs, volg een cursus, verrijk jezelf. Het is voor jezelf en voor anderen erg fijn om te merken dat je waarde aan jezelf hecht.


En last but not least: schaam je niet om psychische hulp te zoeken als je merkt dat je weg blijft zakken in haat, verdriet of depressie. Er zijn niet voor niks zoveel psychologen, hulp is heel normaal.

Door Tweakers user Pietervs, dinsdag 29 april 2014 13:12

Dan kan ik het weer niet laten om te kijken waar ze is
Ik hoop dat het je lukt om dat niet meer te doen: dan heb je zelf (meer) rust en kun je de volgende stap (loslaten) ook makkelijker maken.
Neemt niet weg dat dit een zware periode voor je is: er verandert van alles, zonder dat jij dat wil of er echt invloed op hebt. Tenminste op grote stukken ervan.

Wat Thrackan ook zegt: volg een cursus. Of ga bij een club. Mooie manier om nieuwe mensen te leren kennen. En mochten de mensen niet leuk zijn, leer je toch nog iets :)

Door Tweakers user Freaky_Revolt, dinsdag 29 april 2014 14:07

Nu ik los van haar ben volg ik niets meer van haar. Ze heeft de functie uitgeschakeld en ik verwijder bv alle whatsapp gesprekken meteen van de telefoon van haar. Het geeft me nu rust als ik niet steeds geconfronteerd wordt met haar. En ik heb de functie om te zien hoe laat ze online is geweest uit gezet. ik weet ook dat het niet goed was om haar te volgen ik had haar beter kunnen bellen.

Mijn eigenwaarde moet nog ff overeind krabbelen ja, ik weet dat ik niet vervelend ben om naar te kijken en kan ook best een goed gesprek aangaan. ik moet er alleen nog ff inkomen. de laatste keer dat ik er op deze manier mee bezig was is 25 jaar geleden. Ik was in de relatie automatisch afstandelijker naar vrouwen omdat ik hier geen behoefte aan had. Maar nu ben ik weer vrij om te doen wat ik wil.

De vrijheid is ook zeker een lekker gevoel maar is ook nog wel een beetje overweldigend.
Ik ga zeker weer wat hobby's oppakken en wil de evenementen in de regio in de gaten houden zodat ik ook buiten de deur me ga vermaken.

Door Tweakers user cyberstalker, dinsdag 29 april 2014 15:33

Goed dat jullie nu in ieder geval niet meer samen in een huis zitten. Je wordt nu niet meer steeds met je neus op de feiten gedrukt. Het herstel zal wel even duren, maar goed werken aan je sociale contacten zal op termijn zeker vruchten afwerpen.

Door Tweakers user i-chat, dinsdag 29 april 2014 15:58

eensch met al het bovenstaande, je hebt een keuze, gemakkelijk of prettig of zelfs eerlijk is die niet maar het is een keuze, of je legt je neer, en laat het los, huilt zoveel je maar nodig hebt, of je blijft hangen in dat.... afhankelijke, je weet dat ze voor een ander kiest... en dat ze niets meer van je wilt..

dus prent jezelf in dat ze niet meer je vrouw / vriendin / gezellin is, schilder haar desnoods af als een of ander monster of de lelijkste collega die je ooit hebt gehad, wees/wordt afstandelijk en stel zo min mogelijk intresse in waar ze is of wat ze doet,

je hoeft haar niet te haten, maar probeer het gewoon onbelangrijk te maken, het enige wat jouw toekomstige geluk nu in de weg staat is, de manier waarop jullie alles regelen, dus focus je daar op en alleen daar op... de rest heb je duidelijk al verloren, er aandacht aan besteden alleen maar nodeloos pijnlijk

Door Tweakers user Thirdheart, woensdag 30 april 2014 10:08

Ongeacht dat ik in eigenlijk een compleet andere situatie zit helpt dit mij ook, dus niet alleen krijg jij steun en tips, ook help je onbewust mensen die zich hier enigszins aan kunnen relateren, zoals ik dus.

Ik weet hoe moeilijk het kan zijn iemand los te laten die een deel van je leven was (en eigenlijk nog steeds is) maar je moet gewoon alle mogelijke afleiding zoeken die je kunt vinden tot zich langzamerhand een nieuw verhaal opbouwt, dit valt dus onder jouw verhaal van sociale contacten.

Mocht zich ooit nog een keer iets voorvallen waardoor bij jou het zich weer wat zwart wordt, ga zelf naar een sportschool (uiteraard niet diezelfde!!!) en sport je daar helemaal suf zodat je achteraf geen spijt hebt van wat je hebt gedaan, maar juist een voldaan gevoel.
Gezien je blog ook aardig aanslaat zou je altijd hier ook wat vaker frustratie kwijt kunnen, niet iedereen op het internet is een vervelend 14 jarig jochie die je verder de grond in wilt trappen.

Ik wens je het allerbeste toe! Dat gun ik je ook.

Thirdheart.

Door Tweakers user mavaros, woensdag 30 april 2014 10:23

Ik denk dat je heel snel hulp moet gaan zoeken.

Mensen die een woedeuitbarsting kunnen krijgen, en zich er daarna maar flarden kunnen herinneren
zijn een gevaar voor iedereen. Ongeacht waardoor die uitbarsting kwam. Een potentieel bericht in de krant over een familiedrama of iets in die geest.

Door Tweakers user Spekkie88, woensdag 30 april 2014 12:32

mavaros schreef op woensdag 30 april 2014 @ 10:23:
Ik denk dat je heel snel hulp moet gaan zoeken.

Mensen die een woedeuitbarsting kunnen krijgen, en zich er daarna maar flarden kunnen herinneren
zijn een gevaar voor iedereen. Ongeacht waardoor die uitbarsting kwam. Een potentieel bericht in de krant over een familiedrama of iets in die geest.
Dat ben ik niet met je eens. Ieder mens is hiertoe in staat "if you're pushing all the right buttons" en daarmee is de situatie wel degelijk van belang... Om maar klakkeloos te roepen dat iemand dan maar in therapie moet vind ik wel te ver gaan. Voor FR is het daarentegen wel van belang te beseffen wat hem hiertoe heeft gedreven en in het vervolg eerder in te grijpen om dit een volgende keer te voorkomen.

Verder wens ik je veel succes met het weer oppakken van je eigen leven en hopelijk vindt je weer rust in je leven.

Door Tweakers user boomr, woensdag 30 april 2014 15:50

mavaros schreef op woensdag 30 april 2014 @ 10:23:
Ik denk dat je heel snel hulp moet gaan zoeken.

Mensen die een woedeuitbarsting kunnen krijgen, en zich er daarna maar flarden kunnen herinneren
zijn een gevaar voor iedereen. Ongeacht waardoor die uitbarsting kwam. Een potentieel bericht in de krant over een familiedrama of iets in die geest.
Das dus grote bullshit he! Zo'n beetje iedereen heeft een grens waar je niet overheen moet gaan! En wanneer iemand écht geraakt word gaat zo'n beetje iedereen flippen! Heb het in de sportschool vaak genoeg gezien! Betekend echt niet dat al die mensen in therapie moeten!

Door Tweakers user Freaky_Revolt, woensdag 30 april 2014 20:43

Het probleem was dat ik in een korte tijd heb moeten schakelen van een relatie tot een vriendschap. Ik had het idee dat dit me ook goed afging, maar ik heb dit rijkelijk onderschat.

Ik ben het type Stille wateren hebben diepe gronden. Dit en hoe het die dag gelopen heeft leiden ertoe dat ik me zo heb laten gaan. Ik praat het zeker niet goed, sterker nog ik schaam me ervoor dat ik mezelf niet meer in de hand heb gehad. Maar weet ook wel dat dit de eerste keer is in mijn leven dat dit me zo overkomen is. Aan de andere kant ook wel heftig om te ervaren hoever een mens kan gaan als je aan zijn meest dierbare dingen komt.

Nu ik op mezelf woon en mijn eigen leven aan het oppakken ben laat ik haar langzaam aan gaan. Het gaat met kleine stapjes en ik heb ook zeer zeker last van veel liefdes verdriet. Het is nu fijn dat ik het met het werk druk heb en daarnaast ook nog een miljoen kleine en grote dingen te doen heb rond mijn nieuwe huis. Ik moet nog tot volgende week de nachtdienst pakken maar wil volgende week voor zover dat gaat vrij houden om leuke dingen te gaan doen.

Door Tweakers user mavaros, woensdag 30 april 2014 21:09

Ik vind persoonlijk dat deze ervaring in je leven, heel serieus moet nemen, en dat je dit echt goed in je brein moet griffen. Je kunt geweldadig zijn, en je maakt daarbij geen onderscheid tussen vrouw en man.

Wat ik eerder tikte was meer een soort van waar het toe zou kunnen leiden. Het gaat niet alleen over de woedeuitbarsting, maar ook over de jaloersheid, controledrang, en nog wat van die zaken die ik uit deze blogs meen te lezen. Het laten oplopen van shit, dat tot een climax komt. Dat is de familiedrama vergelijking. Het had dus ook zomaar wel heel verkeerd kunnen aflopen.

Ik hoop dat je je leven weer op de rails krijgt, en dit je dit gebeuren als belangrijke levensles in je rugzak stopt. Hoe, dat mag je zelf bedenken, als het maar vreedzaam is. ;)

[Reactie gewijzigd op woensdag 30 april 2014 21:14]


Door Tweakers user Gamebuster, zondag 4 mei 2014 09:16

Bah, relatie ten einde en dan ook je geld+huis weg. Leuk, dat gemeeenschap van goederen

Door Tweakers user dexter18, donderdag 15 mei 2014 10:32

Freaky_revolt, Bedankt voor je verhaal en heel veel sterkte de komende tijd!

Door Tweakers user Freaky_Revolt, donderdag 15 mei 2014 11:55

Thanks, ik woon nu weel lekker single en het gaat prima met me.
Heb weer zin in het leven en ga er weer tegenaan :D

Door Tweakers user thetrueman2, vrijdag 16 mei 2014 00:18

Hallo FR,

Ik heb in stilte alle posts gevolgd, en kneep hem tijdens de radiostilte in de hoop op een goede afloop. :)

Een punt waar ik niet goed in kan komen is de gedachtegang van je (ex)vriendin. De liefde mag dan weggeebt zijn, wetende dat je zo lang met iemand samen bent kan ik er niet inkomen dat je een afspraak met een makelaar afzegt alleen om iemand anders te ontmoeten.

Hoe sterk je gevoelens voor de ander ook mogen zijn, heb in ieder geval het respect naar je partner waarmee je 25 jaar samen bent geweest om hem te steunen nadat je hem hebt gekwetst. Hierin vind ik jouw houding erg sterk, en ik kan je uitbarsting dan ook volledig begrijpen.

Maar dat is weer een andere kwestie. Ook ik wens je veel sterkte, en ben blij om te horen dat je je er doorheen weet te worstelen.
-ttm2

Door Tweakers user Freaky_Revolt, vrijdag 16 mei 2014 11:22

Het is ook waar ik de meeste moeite mee had.

Ik zelf kan ook niet begrijpen dat je deze acties boven de relatie zet die je op dat moment nog hebt. Maar mijn gevoel zegt dat ze meer van de 3e partij houd dan dat ze de buitenwereld laat merken, en liefde maakt blind. het is in mijn ogen de enige logische verklaring dat ze met hem dingen is gaan doen ipv bij de makelaar te blijven.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.